→ Aktualizováno: 22.11.2024

Logo
Titulní stránka Přihlášení Ceník Katalog Nákupní košík Pokladna
Výběr měny:

Celková cena nákupu

bez DPH: 0 Kč

s DPH: 0 Kč


Vyhledávání


Filtr

Zobrazit pouze výrobky

akce
novinky
výprodej
připravujeme
tip
skladem

Kategorie

Odběr novinek mailem


Kód: Captcha
Opište:

Informační sloupec


Zákaznická podpora



Portál pro magické aspekty moderních dějin a soudobého umění


ANTIKVARIÁT
Nenašli jste dostupný výtisk titulu, který sháníte a máte zájem i o antikvární výtisk?
Dejte nám vědět.


Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková: Chilli

Výrobce: KNIHA ZLÍN
Katalogové číslo: 9788074739064
Termín dodání (dny): 5
Skladem: 0 kniha

Bookprůvodce světem pálivého jídla

Vše, co jste kdy chtěli vědět o chilli, ale báli jste se kousnout.

Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli Dominiky a Majdy představuje kromě inspirativních, autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty.

Jalapeno, habanero, Carolina Reaper, Louisiana Creeper – chilli papriček existuje mnoho odrůd a jsou oblíbené po celém světě.

Kniha popisuje jejich cesty do jednotlivých regionálních kuchyní, podivné tvary a chuťové zvláštnosti plodů chilli, vysvětluje, co je to kapsaicin a jeho extrakt a jak se měří pálivost papriček.

Kromě toho se čtenář dozví řadu kulturních zajímavostí, mytologických spojitostí i zcela praktických legend s chilli spojených – věděli jste třeba, že se používá proti divokým slonům?

Součástí knihy jsou originální autorské ilustrace Michala Kormana.

Nevšední kuchařka je dosud nejobsáhlejší a nejkomplexnější publikací věnovanou tomuto celosvětovému fenoménu v češtině.

Dominika pochází původně ze slovenských Košic. Odmalička je vášnivou cestovatelkou a na svých toulkách nejraději chodí po trzích a ochutnává místní kuchyni. Miluje exotické chutě a díky maďarským kořenům pálivému jídlu přivykla hned, jakmile jí narostly první zuby. Cestovní horečka ji kromě Prahy přivedla i do Švédska a svou první, cenami ověnčenou Švédskou kuchařku věnovala právě této (zcela nepálivé) severské kuchyni. Ráda objevuje nové recepty a právě takové pro vás sepsala do této knihy. Využila přitom své kulinářské zážitky z cest po celém světě.

Majda pochází z Prahy, kde se potkala s Dominikou. Protože se u ní doma chilli nepoužívalo, sypala si odmalička na všechno závěje pepře. Na vysoké škole začala díky kamarádům z ciziny i vlastním cestám přicházet pálivému a exotickému jídlu čím dál více na chuť a postupně mu propadla úplně. Chilli je nyní koníčkem celé její rodiny: partner je vášnivý pěstitel chilli papriček a výrobce pálivých omáček a syn se již ve dvou letech v nestřeženém okamžiku poprvé zakousl do papričky po vzoru svých rodičů.


Datum vydání 04.11.2019
Formát 210x235 mm
Počet stran 304
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

 
Katalogová cena bez DPH: 599 Kč
Katalogová cena s DPH: 599 Kč
Akční sleva 59 Kč
Vaše cena bez DPH: 540 Kč
Vaše cena s DPH: 540 Kč
 

Doporučujeme

Název bez DPH s DPH  
Kathrin Gebhardt: Pečeme s konopím